Flamuri kuq e zi zbukuron festat kombetare te cilat kremtohen çdo vit nga Shoqata Bashkimi
Festat e flamurit, dites se pavarsise dhe festa tjera kremtohen cdo vit.
Grupi i valltarve ze vend të rendësishem ne programin e festave të organizuara nga Shoqata Bashkimi
Ne pranvere bashatedhetaret mblidhen ne piknik qe tashme eshe bere tradite
Ne festat kombetare, femijet jan aktiv me recitime dhe vallzime
Mysafir nga qytete te ndryshem te Finlandes i bejne festat edhe me te bujshme
Mirësevini në Shoqatën Bashkimi , Turku të Finlandes!

Shoqata Shqiptare Bashkimi në Turku, u themelua më 13 mars 1998, në iniciativë dhe kërkesë të vetë bashkatdhetarëve. Qëllim primar ishte ruajtja e gjuhës, kulturës dhe identitetit kombëtarë të bashkatdhetarëve me banim në Turku me rrethinë. Që nga fillimi i punës, Shoqata Shqiptare Bashkimi kishte veprimtari kulturore, informative, sportive dhe humanitare. Nga themelimi e deri më sot në organizim të Shoqatës Bashkimi u bë shënimi dhe manifestimi i të gjitha datave historike dhe fetare, u organizuan shumë mbrëmje rinore dhe shoqërore. Duhet theksuar se në tërë këtë veprimtari rol të veqantë pati grupi muzikor Kosovarët i cili ishte edhe bartës kryesor i jetës kulturore. Këtu duhet theksuar edhe aktivitetin dhe kontributin e madh të nxënësve shqiptarë dhe arsimtarëve të tyre.